67. Sten Åke Lindholm

3 MILJARDER KR

Ålder: 75
Bor: Lausanne
Bolag: Biltema

Den förre bilmekanikerns skapelse Biltema har en ägarstruktur lik Ikeas. Biltemas moderbolag ligger i Nederländerna och aktierna ägs via en schweizisk stiftelse. Därför är det kanske heller ingen slump att skatteprofessorn Göran Grosskopf har varit ordförande i bolaget. Biltema fick strax innan sommaren rejält med ris av fackförbundet Handels angående arbetsmiljön vid sitt lagerbolag Retlog i Halmstad och anklagades för en ledningssyn lik början av 1900-talet då man snarare använde piska än morötter för att motivera personalen. 

Gå tillbaka till miljardärslistan


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.