6. Melker Schörling

47 MILJARDER KR

Ålder: 68
Bor: Stockholm
Bolag: Securitas

Smartast på Stockholmsbörsen. Lantbrukarsonen Melker Schörling satsar på välskötta tillväxtföretag och det lönar sig. År efter år åstadkommer han imponerande avkastning.

Och raden av följare blir bara längre. H&M:s Stefan Persson, gamle Ericssonchefen Carl-Henric Svanberg och fondstjärnorna Henrik Didner och Adam Gerge är bara några av alla dem som ut- ökat sina förmögenheter ordentligt genom att ta rygg på Melker. 

LÄS MER: Han är Stockholmsbörsens kung Midas - miljardären alla vill ta rygg på


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.