5. Ane Uggla

52 MILJARDER KR

Ålder: 67
Bor: Stockholm
Bolag: AP Möller Maersk

Dansk-svenska Ane Uggla fick ett rejält arv när hennes 98-årige far Maersk McKinney Møller gick bort – ett gigantiskt rederi.  Hon har arbetat för svenska Röda Korset i över 10 år, bor på Östermalm och är riddare av Dannebrogen som instiftades av Kristian V år 1671.

Hon driver rederijätten med perspektiv på 100 år i taget:


”Så såg min far det, och så ser jag det”, säger hon till Berlingske. 

Gå tillbaka till miljardärslistan

 


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.