Fotograf: Wikimedia

5 sätt att imponera på chefen på under 30 sekunder

Har du en bra relation till din chef? Här är några enkla tips som gör den ännu lite bättre.

I dagens öppna kontorslandskap ser vi våra chefer nästan hela dagarna och visst kan det vara lockande att imponera lite ibland? Magasinet Levo har intervjuat kroppsspråksexperten Carol Goman som delat med sig av några enkla tips på hur du kan imponera på bara några sekunder.

1. Sträck på dig.
Nu du går för att prata med din chef, springer på henne i korridoren eller får ögonkontakt med henne på andra sidan rummet - då ska du sträcka på dig. Dra skulderbladen bakåt och lyft upp huvudet, så kommer du signalera självsäkerhet och kompetens, säger Goman.

2. Mingla lite ibland.
Så länge hon inte sitter mitt i ett viktigt samtal kan du alltid ta en vända förbi hennes skrivbord bara för att säga hej och kanske prata om hur helgen varit eller om någon studie du läst som berör vad ni jobbar med. Kom ihåg att hålla det kort och se till att situationen blir naturlig. Detta är ett bra sätt att se till att du blir sedd och att hon kanske tänker på just dig när nästa roliga projekt dyker upp.

LÄS ÄVEN: Du kan rädda din egen hälsa - genom att irritera kollegorna

3. Lyssna!
När helst du ställer en fråga till din chef ska du se till att verkligen lyssna uppmärksamt när hon svarar. Goman säger att du kan se till att luta dig något framåt och nicka med i svaret så att du tydligt signalerar att du bryr dig om vad som sägs. Hon påminner även om att du verkligen inte får titta på din telefon i ett sånt här läge, då får det helt motsatt effekt.

4. Le. 
Att le är ett löjligt enkelt sätt att signalera att du tycker om ditt arbete och de omkring dig. Om du ler när du möter en person visar det tydligt att du är glad att se denne, vilket är ett enkelt sätt att göra den du möter (exempelvis din chef) glad.

5. Erbjud en lösning, inte ett problem.
Som chef får du höra om problem hela dagarna, så om någon plötsligt erbjuder en lösning (även om den inte är helt utvecklad än) sticker det ut och uppskattas nästan alltid. Se dock till att hålla dig till max 30 sekunder även där. Förbered en kort pitch och kör den när det passar.

LÄS ÄVEN: 10 TED Talks som hjälper dig att bli en bättre ledare


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Svenskt lyxluftskepp till Nordpolen – de blåser liv i gammal teknik som skonar klimatet
  2. Tesla-storägaren har i tysthet dumpat nästan alla sina aktier
  3. Skönhetsjätten säger hejdå till över 1 miljon följare på sociala medier – vill slippa ”algoritmernas tyranni”
  4. Bud på småbolaget får aktien att tokrusa – när börsen hankar sig över nollan
  5. Greta spränger drömgräns, skrotat BNP-mått och världens viktigaste affärsidéer – har du koll på vad som hänt i VA:s värld?
  1. Leif GW efter veckans sanslösa börsklipp: Håller hårt i aktierna – och ska köpa mer
  2. Köpte företaget för 1 krona – nu är han Sveriges senaste miljardär
  3. Turistmeckats bakgård: Övergivna bostäder i Italien säljs nu för bara 10 kronor
  4. Han gjorde som Musk fast decennier tidigare – kusliga likheter mellan dagens superentreprenör och Howard Hughes
  5. ”Digitala uppstickare snor kunderna – medan storbankerna kliar sig i huvudet”

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.