48. Jenny Lindén Urnes

4 MILJARDER KR

Ålder: 44
Bor: Stockholm
Bolag: Lindéngruppen

”Gyllenhammars torped” var epitetet som hennes far Ulf G Lindén fick när han hjälpte Volvo att ta sig ur Fermenta-affären och skapade Lindéngruppen med bolag som Höganäs, Beckers och Colart. Med tanke på att hon investerar i projekt som Uppstart Helsingborg som ska motverka utanförskap för unga och att Lindéngruppen där hon är ordförande har sponsrat två Star for Life-skolor vid Beckers fabrik utanför Johannesburg i Sydafrika har hon valt en något mjukare linje. 

Gå tillbaka till miljardärslistan


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.