46. Eva Lundin

5 MILJARDER KR

Ålder: 80 
Bor: Genève 
Bolag: Lundingruppen

”En delikat historia”, kallar chefen för godsspaningsroteln fallet. Adolf Lundins änka Eva Lundin köpte målningen ”Composition murale” av den franske mästaren Fernand Léger på familjeägda Bukowskis för 5 miljoner kronor år 2007. Döm om hennes förvåning när samma tavla dök upp i en förfalskninghärva i Finland. Finsk polis har velat undersöka hennes tavla som hon dock vägrat att lämna ut. Hon har förlorat i alla instanser och i år fick hon nej till prövningstillstånd i HD. 

Gå tillbaka till miljardärslistan


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.