4. Antonia Ax:son Johnson

63 MILJARDER

Ålder: 72
Bor: Upplands Väsby
Bolag: Axel Johnson

”Ett arv innebär att förvalta men samtidigt utveckla. Att vårda men ändå förändra. Att värna men på samma gång utmana.” Det meddelade drygt 70-åriga Antonia Ax:son Johnson när hon lämnade över ordförandeposten till dottern Caroline Berg i mars.

Under året har hon fått en rekord­utdelning från Axel Johnson Holding på 340 miljoner kronor och medverkat i Kristoffer Triumfs hajpade podd ”Värvet” där hon diskuterade det lockande med att vara hippie. 


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.