33. Daniel Ek

8 MILJARDER KR

Ålder: 32
Bor: Stockholm
Bolag: Spotify

Daniel Ek har hamnat i ett infekterat Twitterbråk med en annan miljardär, ”Minecraft”-grundaren Markus ”Notch” Persson. Han menade att Spotify är ”confirmed evil” efter att man ändrat sina användarvillkor. Han backade till slut och medgav att Spotify borde ha skött informationsgivningen bättre. Håller en ytterst låg profil i medierna, men i samband med Sthlm Tech Fest pratade han om en vansinnig löneutveckling i Silicon Valley.

Gå tillbaka till miljardärslistan


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.