18. Roger Akelius

13 MILJARDER KR

Ålder: 70
Bor: Bahamas
Bolag: Akelius Fastigheter

Frikostig fastighetsmiljardär och skatte­planerare av rang. Gav sina nära 500 anställda på Akelius Fastigheter ett 20-procentigt lönelyft när han fyllde 70 år i år. Har också köpt sex fastigheter i New York för drygt 1 miljard kronor och lika många i Montreal. Har skänkt hundratals miljoner till SOS Barnbyar under årens lopp, men har samtidigt sparkat sin egen dotter, Anna-Maria Fuxén, för att det inte går att ”amma på styrelsemöten”. 

Gå tillbaka till miljardärslistan


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.