133. Staffan Salén

1,3 MILJARDER KR

Ålder: 48
Bor: Djursholm
Bolag: Salénia

Rederisonen var kursare med Fredrik Reinfeldt på Stockholms universitet där han pluggade till civilekonom. Men medan många bara satt böjda över böckerna i biblioteket engagerade han sig i kårlivet, bland annat som ordförande för Stockholms universitets studentkår. Som vän med pennan har han varit redaktionschef på Finanstidningen och informationschef på dåvarande Föreningssparbanken. Det var först under åren efter millennieskiftet som Staffan och hans bror Erik, industriell ekonom från Linköpings tekniska högskola, började jobba på heltid med familjeföretagen, främst genom de två investmentbolagen Westindia och Salénia i vilka bröderna förvaltar familjens tillgångar.

Familjens seglingstraditioner förvaltar Staffan Salén bland annat genom att vara ordförande i KSSS, Sveriges största seglingsklubb med 6 000 medlemmar. Salénrederierna som hans farfar drev gick i konkurs 1984. 

Gå tillbaka till miljardärslistan


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.