Fotograf: Apple

Apple vill hjälpa dig att låna pengar

Apple vill också vara med och utveckla peer-to-peer-lån.

Apple uppges föra samtal med ett antal amerikanska banker om att utveckla en mobil peer-to-peer betaltjänst som skulle vara länkad till bolagets egna motsvarighet, Apple Pay. Det skriver Wall Street Journal och hänvisar till källor med insyn i frågan.

LÄS ÄVEN: Apple sätter käppar i hjulet för svenska crowdfundingsuccén

Lanseringen av sådan tjänst skulle se Apple hamna i direkt konkurrens med PayPals Venmo. Men att det finns marknadsdelar att knyta till sig råder det ingen större tvekan om, då majoriteten av PayPals transaktionsvolymer kan härledas till företag och inte privatpersoner.

Enligt finanstidningen borde en lansering av den nya betaltjänsten vara realiserbar så tidigt som nästa år.

LÄS ÄVEN: P2P-utlåningen skjuter i höjden


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA