FP vill ha ny flyktinguppgörelse

FP vill ha ny flyktinguppgörelse, Bonnier skippar Hemnet och riskkapitalnestorn dumpar Facebook.

FP-ÖPPNING
Folkpartiet vill ha en ny flyktinguppgörelse och är redo att förhandla med regeringen om ett större reformpaket för fler jobb. (DI)

FLER
Om fyra år har Sverige drygt 300.000 fler folkbokförda invånare än vad som beräknades för några månader sedan, enligt en specialprognos som SCB har gjort åt regeringen. (DN)

ERICSSON STRAFFADES
På måndagen var Ericsson en börsvinnare på samarbetet med Cisco. På tisdagen var vd Hans Vestberg marknadens slagpåse när budskapet på kapitalmarknadsdagen inte föll placerarna på läppen. (DI)

SVÄNGIGT FINGERPRINT KLART FÖR OMXSB-INDEX
Börsraketen Fingerprint Cards är klar för Stockholmsbörsens index OMXSB. Börschefen Magnus Billing hoppas att det dämpar svängningarna i aktien. (DI)

BONNIER SKIPPAR HEMNET
Bonniers är inte längre med i förhandlingarna om att köpa bostadsajten Hemnet, uppger källor för DI. Dragkampen står nu främst mellan Schibsted och Nordic Capital (DI).

DYRT
De kommunala byggavgifterna har i genomsnitt mer än fyrdubblats på 25 år. Under samma period har tjänsteprisindex bara ökat med 70 procent. Regeringen bör nu låta Konkurrensverket granska utvecklingen. (DN-Debatt)

ICA NÅGOT ÖVER FÖRVÄNTAN
Dagligvarubolaget Ica redovisar ett ebit-resultat på 1.278 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2015.

Analytikerna hade räknat med ett rörelseresultat på 1.226 miljoner kronor, enligt SME Direkts prognossammanställning.

CARLSBERG SKA SPARA
Carlsberg initierar ett omstruktureringsprogram, "Funding the Journey", som innebär nedskrivningar och omstruktureringskostnader på 10 miljarder kronor under 2015-2017, varav 8,5 miljarder i år.

Det framgår av bryggerikoncernens niomånadersrapport.

I det tredje kvartalet har engångskostnader på 7,7 miljarder kronor bokats.

Syftet med "Funding the Journey" är att öka vinsten och kassaflödet, och under programmet samlas samtliga existerande och nya vinstförbättringsinitiativ.

SEQRS OMSÄTTNING LIGGER KVAR PÅ SAMMA NIVÅ
Omsättningen för Seamless verksamhetsområde SEQR, som är bolagets lösning för mobila betalningar, uppgick till 1,8 miljoner kronor i det tredje kvartalet - samma nivå som i det andra kvartalet i år.

ANDRESSEEN HAR SÅLT HALVA FACEBOOK-INNEHAVET
Marc Andreessen har fortsatt att sälja av sitt innehav i Facebook där han är styrelseledamot. Enligt flaggningsmeddelanden har han sålt 921.362 aktier i Facebook mellan den 30 oktober och 6 november. Totalt handlar det om aktier värda 96,5 miljoner dollar, skriver Wall Street Journal.

Försäljningarna, som motsvarar cirka 45 procent av Andreessens innehav, har skett i enlighet med en tidigare överenskommen plan. Totalt handlar det om 19 transaktioner till priser mellan 101,96 och 110,22 dollar per aktie.

Marc Andreessen är känd bland annat som medgrundare till Netscape och han driver nu den välkända venture capital-firman Andreessen Horowitz.

Facebook har stigit runt 37 procent på Nasdaqbörsen hittills i år. På tisdagen handlas aktien till 107,37 dollar, en uppgång med 0,8 procent.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.