Fotograf: Chris Pizzello/TT

Adele slår rekord - och sätter press på Spotify

Adele slog nyligen rekord med sin musik - nu uppges hon vilja strypa åtkomsten för de som inte vill betala för den.

Artisten Adele uppges överväga att inte låta Spotify tillhandahålla hennes nya album. Enligt källor med insyn vill Adele att endast betalande medlemmar ska få tillgång till albumet. Det skriver Apple Insider.

Skulle Spotify gå med på villkoren, kommer endast 20 av bolagets totalt 75 miljoner medlemmar att få tillgång till det nya albumet. Spotify har dock förnekat att Adele, eller någon av hennes företrädare, skulle ha ställt kravet att endast premiummedlemmar får tillgång.

Skulle Spotify inte komma att gå med på kraven, kan det leda till att albumet istället blir tillgängligt hos en annan streamingtjänst. Där står Apple som favorit med sin nyligen lanserade tjänst under namnet Apple Music.

Adeles låt Hello slog nyligen rekord på Youtube-genom att nå 27,7 miljoner visningar inom 24 timmar. Det tidigare rekordet låg på 20,1 miljoner visningar.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.