Fotograf: Allbrightstiftelsen

Stigande stjärnan tar plats i bankstyrelse

Före detta Spotify-chef, affärsängel och styrelseproffs. Nu tar Sophia Bendz plats i styrelsen för en nätbank.

Sophia Bendz är tidigare global director of marketing på Spotify som blivit affärsängel och styrelseproffs. Hon sitter i styrelsen för både Unibet och Norstedts och dessutom i Allbrightstiftelsen.

Nu föreslås hon bli ledamot av nätbanken Avanzas styrelse.

Hon var en av de första att 2007 anställas på Spotify och anses vara hjärnan bakom den framgångsrika pr-strategin som inledningsvis profilerade musiktjänsten som svåråtkomlig och exklusiv.

När hon började på Spotify var hon den enda som kunde marknadsföring. När hon slutade sju år senare hade musiktjänsten fyrtio miljoner prenumeranter.

Efter åtta år på Spotify, de senaste som global marknadschef stationerad i New York, valde hon 2014 att gå vidare och delar nu sin tid mellan styrelsearbete, Beta Angels och privata investeringar i olika startupbolag. Hon har varit rådgivare till bland annat Tictail och Lookback.

"Jag har erfarenhet som är dagsfärsk och det är viktigt i dag då vår omvärld förändras snabbare än många förstår - min uppgift är att representera det skiftet", har hon sagt i ett annat sammanhang.

Att hon ofta är yngst är inget som håller henne tillbaka. "Det är sällan jag tänker på att jag är den enda kvinnan eller den yngsta ledamoten, jag är oftast upptagen med att prata om någon idé jag har om hur vi kan optimera affären."

I början av året utnämndes Sophia Bendz till en av Sveriges Supertalanger samt som bubblare till listan över Näringslivets mäktigaste kvinnor.

SUPERTALANG 2016: Vi söker Sveriges mest talangfulla - nominera till Supertalang 2016

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST