Fotograf: Eric Risberg/TT

Tim Cook: Datorer behövs inte längre

Apples vd Tim Cook tror inte på datorns framtid. Varför ska man köpa en sådan, frågar han sig.

Apples vd Tim Cook tror inte på datorns framtid. Vid en release för Apples nya större Ipad Pro i London i måndags ifrågasatte han varför någon överhuvudtaget skulle köpa en dator. "Nej, verkligen, varför skulle du köpa en?"

Cook tror att Ipad Pro kommer ersätta både bärbara datorer och stationära datorer för många. "De kommer börja använda den och dra slutsatsen att de inte längre behöver något annat, förutom sina telefoner", sade han enligt The Telegraph. Den nya surfplattan kommer att ha ett fästbart tangentbord för den som vill komma närmare datorkänslan.

Uttalandet är anmärkningsvärt eftersom Apple började som ett datorföretag och i stor utsträckning fortfarande ses som ett sådant. Lite märkligt blir uttalandet även i ljuset av att Apple har lanserat både en ny MacBook och en ny iMac tidigare i år.

En fotnot är att försäljningen av Ipad faktiskt har minskat flera kvartal i rad samtidigt som bolagets försäljning av datorer står sig stark.

Iphonen är Apples dominerande produkt och har bidragit till att företaget de senaste kvartalen har kunnat visa upp den största vinsten något företag någonsin gjort.

Vid samma tillställning antydde Cook att Apple har större planer för hälsosektorn, men tillade att han inte vill att Apple Watch ska bli en reglerad och licensierad hälsoprodukt, eftersom det skulle hämma innovationer.

LÄS MER: Apples vinst den största någonsin för något bolag


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST