Fotograf: Sprout

Pennan som du inte behöver slänga - extraknäcker som basilikaplanta

Brukar du slänga sista pennstumpen? Varför inte plantera den istället?

Sprouts affärsidé är enkel. De producerar blyertspennor som du inte behöver slänga när de blivit för korta för att använda. Istället kan du plantera stumparna och senare skörda antingen basilika, timjan, tomater, paprika, timjan, förgätmigej eller något annat av de 12 alternativen. I klippet ovan presenterar Sprout sin produkt.

Du stoppar ner stumpen i jorden, vattnar ordentligt och väntar - och snart har dina pennor fått nytt liv. Sprout säger själva att de inser att deras pennor inte kommer rädda världen, men de vill uppmuntra folk att tänka på hur de kan återanvända saker i sitt liv för att spara på jordens resurser.

Sprout är ett danskt bolag och pennorna finns att köpa via Moos&co

LÄS ÄVEN: Så lyckades 5 bolag omfamna den cirkulära ekonomin

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST