Fotograf: Nora

Kickstartersuccén som sätter stopp för dina snarkningar

Deras smarta system hjälper dig att sluta snarka. Hittils har Nora dragit in 3,8 miljoner på Kickstarter.

Snarkningslösningen Nora har i dagsläget fått in över 450 000 dollar (3,8 miljoner kronor) på Kickstarter. Produkten lovar att få tyst på dina snarkningar, helt utan att du behöver sätta klämmor i näsan eller tygbitar runt halsen. Istället är Nora en mjuk platta som du placerar under din kudde. Plattan kommunicerar med en stilren snarkningsmätare som du placerar bredvid dig på ditt nattygsbord. 

LÄS ÄVEN: All crowdfunding gör inte succé - här är några av de värsta flopparna

När mätaren identifierar att du börjat snarka blåser plattan upp sig försiktigt och ditt huvud rör sig något. Rörelsen är så liten att det inte finns någon risk att den väcker dig, men den är tillräckligt stor för att aktivera dina muskler i halsen och därmed öppna upp luftvägarna så att dina snarkningar upphör.

Nora menar att du kan sova i vilken position du vill, systemet fungerar i vilket fall. Deras studier visar även att mätaren kan identifiera dina snarkningar innan de blir så starka att de skulle kunna väcka eventuella sängkamrater.

På Kickstarter kan du backa Noras kampanj. I dagsläget går det fortfarande att skaffa sig ett Norasystem för 239 dollar (2 050 kronor).

LÄS ÄVEN: De skippade börsen – slog nordiskt crowdfundingrekord istället (SPONSRAT)

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST