Den lovande aktien du ska köpa till barnen - eller behålla till pensionen

Den här veckan imponeras Börspodden av ett riktigt smart och långsiktigt bolag. Köp aktien - och behåll LÄNGE, blir rådet.

Den här veckan går Börspodden över ån för att hämta vatten - det vill säga över Atlanten för att hitta aktiecase. Idag är det Amazon som gäller - det största bolaget inom e-handel i västvärlden.

Vilka har rätt - de som tycker att grundaren Jeff Bezos vision är galen, eller de som tycker att Jeff Bezos är ett geni? Börspodden lutar mot det senare.

Amazon gör mycket mer än bara internetförsäljning av böcker och är ett spretigt bolag som är svårta att greppa helt. Ett nytt segment riktar in sig på business-to-business och kan automatiskt fylla på vissa varor hos företagen. På sikt kan det hota service managementjättar som Coor och ISS, menar Börspodden. Även molntjänsterna har börjat leverera på sistone, vilket bådar gott eftersom branschen är potentiellt enorm.

Det som lockar Börspodden med Amazon är långsiktigheten. Bolaget är villigt att investera i framtiden och inte bara fokusera på nästa kvartal. Det här är inget bet på kort sikt, utan något som kan passa bra i den riktigt långsiktiga portföljen.

"Det här är bolaget du köper till dina barn eller din pension, inget du flippar nästa vecka", säger John.

Börspodden avstår från att sätta en specifik riktkurs eftersom P/E-tal saknas och värderingen är hög, menar att om aktien går upp från omkring 600 dollar idag till 1000 dollar om 5 år så får man vara nöjd.

Klicka i spelaren ovan för att ta del av hela resonemanget kring Amazon. Klicka här för att lyssna på fler avsnitt av Veckans aktie.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST