Fotograf: Volkswagen

Volkswagenskandalen är inte över - ytterligare 800 000 bilar är drabbade

Skandalen verkar inte ha ett slut. Under tisdagen gick Volkswagen ut med nya uppgifter - och sänkte sin egen aktie.

Volkswagen uppger att ytterligare 800 000 fordon kan vara drabbade av fifflet med avgastester. Den tyska biltillverkaren har uppskattat att kostnaderna för detta skulle kunna uppgå till 2 miljarder euro. Det skriver Bloomberg News på tisdagen.

LÄS ÄVEN: Volkswagen är inte längre störst - omsprungna efter skandalen

Under tisdagen föll biljättens aktie 2 procent på börsen. Bolaget sänktes inte bara av det egna avslöjandet, amerikanska myndigheter meddelade även att bilar från märket Porsche också verkar har omfattats i fusket. Något Volkswagen själva säger är felaktigt, men som likväl sänkte aktien.

Sedan utsläppsskandalen först uppdagades i september har Volkswagen förlorat nästan en fjärdedel av sitt börsvärde.

LÄS ÄVEN: Volkswagenskandalen i Europa: 8 miljoner bilar har manipulerats

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.