Fotograf: Richard Drew/TT

Musk: Att äga en vanlig bil om 20 år kommer att vara som att äga en häst

Förarlösa bilar är framtiden, understryker Musk. Och han tror att Tesla har en helautomatisk bil inom tre år.

Elon Musk, grundare och vd för elbilsbolaget Tesla, är helt inställd på att framtiden kommer att bestå av självkörande bilar. Det skriver Business Insider.

"Bilar som i framtiden inte har möjligheten att köra automatiskt kommer att ha ett negativt värde. Det kommer att vara som att äga en häst, du kommer bara att äga en sådan bil för dess sentimentala värde", sa Musk vid investerarsamtalet efter att bolaget rapporterat för det tredje kvartalet.

Musk ser att biltillverkare inom 15 till 20 år kommer att sälja helautomatiska bilar som kan köra själv. För Teslas del tror han att bolaget inom tre år kommer att ha en färdig helt självkörande konsumentversion.

LÄS MER: Vill du bli nästa Elon Musk eller Marie Curie? Då ska du vara expert-generalist


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.