Fotograf: Simris Alg/Press

Hennes alger har potential att förändra världen

Det går bra för Fredrika Gullfot. Hennes algbolag tog nyligen in en stor summa pengar, och innan det blev hon hyllad av en tung amerikansk tidsskrift som potentiell världsförändrare.

Fredrika Gullfot, civilingenjör, teknologie doktor i bioteknik och VD för Omega-3 bolaget Simris Alg berättar om sin syn på innovation och kreativitet. Hon tipsar unga vad som krävs för omsätta sina idéer till affärer och varför hon inte ger mycket för innovationspolitik.

Det händer mycket kring Fredrika Gullfots bolag Simris Alg. Tidigare i år blev hon utsedd till "Innovation Fellow" av tidskriften Wired som utnämner innovatörer med potential att förändra världen. I oktober i år fick KTH doktorn in hela 27 miljoner för att ersätta den miljöovänliga fiskoljan med alger och dessutom utmärkelsen "Best New Natural Products från Natural & Organics Awards Scandinavia".

Klicka här för att se fler avsnitt av Innovationstvodden.

Lyssna på Startuppoddens intervju med Fredrik Gullfot: "Affärsmöjligheterna ligger i att fasa ut gammal fulteknik" eller läs VA:s intervju med henne från våren 2014: "Hon har hittat framtidens olja"

INNOVATIONSTVODDEN

Varannan vecka intervjuar videojournalisten Mats Ögren Wanger ledande profiler inom näringsliv, politik, forskning och samhälle om Sveriges ödefråga: hur ska vi återta vår position som världens ledande innovationsland?

Läs mer på innovationsverige.se


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.