Fotograf: Google

Gmail blir ännu smartare - ska svara på dina mail åt dig

Google vill hjälpa dig att svara på mail. Nu kommer Gmail börja skanna dina mail och erbjuda dig ett färdigt, "perfekt" svar.

Funktionen heter Smart Reply och när den är aktiverad ska den kunna identifiera vilka mail i din inkorg som kräver ett svar och dessutom skriva tre möjliga svar till varje mail som du sedan kan välja mellan. 

Funktionen kommer lanseras i denna vecka och går att använda i Googles app Inbox by Gmail. Google visar i och med lanseringen upp detta exempel: Om du får ett mail med frågan "Do you have any documentation for how to use the new software?" kommer appen presentera tre svar längst ner som du kan välja mellan. Vill du svara med "I don't, sorry.", "I will have to look for it." eller "I'll send it to you."?

LÄS ÄVEN: Tjänsten som låter dig radera mail du skickat

Om du väljer något av de färdiga svaren kan du lägga till saker i mailet innan det skickas i väg. "För de mail som bara kräver ett snabbt och kort svar kan detta spara mycket tid, och för de mail som kräver längre svar så ger denna funktion dig en bra start så att det är enklare att svara direkt", skriver said Bálint Miklós på Gmailteamet i ett blogginlägg om den nya funktionen.

Det finns redan flertalet funktioner som ska hjälpa dig svara på mail och sms snabbare, men ingen av dem tar hjälp av det meddelade du faktiskt ska svara på. Att utveckla funktionen har varit krångligt och tagit en del tid, skriver Miklós, och berättar även att ett initialt problem, som man nu löst, var att appen gärna ville lägga till "I love you!" i svaren.

LÄS ÄVEN: Bolaget bakom Ashley Madison på väg att skapa appen "What's your wife worth?"

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.