Fotograf: Google

Googles nya app ska hjälpa dig vara spontan med dina vänner

Google vill att vi hänger mer i offlinevärlden. Nu ska sökjätten se till att vi umgås mer med våra vänner.

I helgen lanserade Google sin nya app Who's Down. Appen visar användare vilka av deras vänner som är tillgängliga och vill hitta på något. Fokuset ligger på spontana planer. Det är meningen att du där och då ska möta upp med kompisen och hitta på något. 

LÄS ÄVEN: 6 appar som hjälper dig bli av med ditt mobilberoende

Varje användare kan när som helst ange att de är redo att hänga med ett enkelt klick och även ange vad de känner för att göra. Det finns redan några färdiga val i appen, bland annat kan man klicka i att man vill plugga, äta middag eller ta en promenad. 

Appen finns redan tillgänglig för både Android och Ios, men du behöver få en inbjudan för att kunna använda den. Än så länge verkar inte ens själva appen ha dykt upp i svenska Appstore och det återstår att se om svenska användare kommer att få några inbjudningar. För den som gillar konceptet finns dock redan en rad andra appar som fungerar på liknande sett, testa exempelvis Flock - do more together, Freetime - with people you like, Shortnotice eller Down to lunch.

LÄS ÄVEN: Appen där andra kan recensera dig - vare sig du vill eller inte

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.