Apples vd Tim Cook. Fotograf: Mark Lennihan

Apple, Google och Amazon startar lobbygrupp - för att kunna tjäna ännu mer

IT-jättarna vill påverka politiker och om de får sin vilja igenom kan de dra in miljarder,

USA:s tre främsta IT-aktörer, Apple, Google och Amazon, går samman och bildar en lobbygrupp som skall få politiker i Washington att börja fatta teknikvänliga beslut som berör ändringar inom den finansiella tjänstesektorn.

Fokus för den nya gruppen, som går under namnet Financial Innovation Now, väntas bli att påverka den politiska debatten om frågor som härrör säkerhet och bedrägeribekämpning, realtidsbetalningar, nätutlåning och tillgång till grundläggande finansiella tjänster, skriver Recode.

LÄS ÄVEN: Klarna satsar på att bli bank - vill åt storbankernas megavinster

Enligt uppskattningar från Goldman Sachs finns det 4,7 miljarder dollar i lediga intäkter att ta tag i ifall IT-sektorn tillåts ytterligare blanda sig i frågor relaterade till upplåning, betalningar och investeringar.

Finansiella teknikföretag är på tapeten. Enligt analysfirman CB Insights lyckades sektorn dra in 12 miljarder dollar i kapital förra året, vilket motsvarade en rejäl ökning från året dessförinnan när samma siffra uppgick till 4 miljarder dollar.

LÄS ÄVEN: 12 nordiska fintechbolag som är glödheta

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.