Nischbankernas vinster frodas i lågräntemiljön

Nischbankernas vinster frodas i lågräntemiljön, Magdalena Andersson beredd ta halva biståndsbudgeten till flyktingmottagande och är beredd förhandla ekonomin med Alliansen.

BJUDER IN
Finansminister Magdalena Andersson vill förhandla om den ekonomiska politiken med allianspartierna. "Vi är beredda att kompromissa", säger hon. (DI)

STORA KURSRÖRELSER FÖR AMERIKANSKA SOLENERGIBOLAG
Under torsdagen kom SolarCity att rasa hela 18 procent i efterhandeln, samtidigt som First Solar rusade med nära 13 procent. Bakom de båda bolagens kursrörelser ligger rapporterna för de tredje kvartalet.

SolarCity installerade under årets tredje kvartal en kapacitet om 256 megawatt, en ökning med 86 procent jämför med samma kvartal för ett år sedan. Bolaget kom dock att straffas hårt efter sänkta prognoser.

First Solar å andra sidan kom att slå förväntningarna i sin rapport samtidigt som bolaget höjer prognosen för helåret 2015. Sedan årsskiftet är aktien upp cirka 26 procent. (FinWire)

ASYL/BISTÅND
Finansminister Magdalena Andersson är beredd att ta upp till halva biståndsbudgeten, drygt 20 miljarder kronor, för att finansiera flyktingmottagandet. (DI)

DAN OLOFSSON VS ÅF
IT-entreprenören Dan Olofsson ligger i storbråk med teknikkonsulten ÅF om en tilläggslikvid för försäljningen av Epsilon. Snart drar en tvist i gång där ÅF krävs på 790 miljoner. (DI)

JAPAN ÖVERVÄGER EXTRABUDGET PÅ MER ÄN 3.000 MDR YEN
Japans regering kan komma att utöka storleken på den komnmande extrabudgeten utöver de drygt 3.000 miljarder yen som nu övervägs om BNP-statistiken, som publiceras den 16 november, visar att ekonomin behöver ytterligare stöd.

NISCHBANKER VINNARE
De mindre bankerna frodas i lågräntemiljön. I snitt ökade bankernas vinster med 42 procent förra året. (DI) 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST