Fotograf: Virginia Mayo/TT

Google vill slå samman Android och Chrome OS

Googles ingenjörer har kämpat i två år med att slå samman två operativsystem. 

Ett enhetligt operativsystem bestående av Android och Chrome OS har chans att bli en realitet om två år. Det står klart efter uppgifter om att Googles ingenjörer har kämpat i två år med att slå samman de två systemen, med initiala tester att vänta under nästa år, enligt källor med insyn i frågan. Det skriver Wall Street Journal.

Den nya skapelsen bör efterlikna rivalen Microsofts egna version Windows 10, som verkar som ett operativsystem för bolagets egna PC:s såväl som mobila enheter.

Planer om en sammanslagning har varit aktuella rätt länge, och går hand i hand med nye vd:n Sundar Pichais världsbild. Pichai var en gång i tiden ansvarig för övervakningen av Android och Chrome OS. I samband med redovisningen av delårsrapporten för det tredje kvartalet passade Pichai på förutspå en framtid där skillnaden mellan mobila enheter och vanliga datorer suddas ut.

Den tredje stora IT-aktören Apple har sedan tidigare klargjort att bolaget inte har några sådana planer på agendan. Bolagets vd Tim Cook har bland annat liknat idén med att integrera ett kylskåp med en brödrost.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant