Fotograf: Gobble/Press

De utlovar hemlagade Michelin-måltider på 10 minuter

En amerikansk startup med gott självförtroende har tagit in en rejäl summa pengar för att expandera sitt koncept: Snabblagade, nyttiga och gourmetklassiga måltidspaket.

Matkassarna från nätet växer så det knakar i Sverige. Det finns MatHem, Linas Matkasse och Middagsfrid och ett otal andra.

I USA finns ett företag som har tagit matleveranserna ett steg längre. Gobble, ett företag som mäter, hackar, mixar och till viss del tillagar maten till kunderna, har tagit in 10,75 miljoner dollar, eller motsvarande drygt 90 miljoner kronor, i en investeringsrunda. Det uppger Techcrunch. Gobble serverar för närvarande en miljon måltider per år i Kalifornien och vill använda pengarna till att expandera i USA.

Gobbles matlagningskit är designade för att kunna tillagas på tre steg på 10 minuter med bara en stekpanna.  Själva menar de att deras matlagningspaket låter kunderna göra Michelin-värdiga måltider i det egna köket.

Priset per måltid är 11,95 dollar, eller motsvarande drygt 100 kronor, per måltid om man beställer sex eller fler måltider. Måltiderna innehåller 500-700 kalorier och består av lokala och färska ingredienser.

Ett exempel på de recept som erbjuds är vegetarisk moussaka med grekisk sallad, som innehåller ett 20-tal ingredienser.

Gobble grundades 2010 av Ooshma Garg, som tidigare har sålt av en sajt, Anapata, som matchar studenter med arbetsgivare. Idén till Gobble fick Garg enligt henne själv när hon kämpade med att äta gott samtidigt som jobbade med Anapata.

LÄS ÄVEN: Drycken som ska ersätta alla dina måltider

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.