Fotograf: Scanpix / Janerik Henriksson

"Passa på efter kursfallet - köp aktien!"

Analytikerna delar ut flera starka köpråd - och säljer av en storbank som inte håller måttet.

Betsson är köpvärd på 144 kronor, köprådet i Intrum Justitia upprepas, OEM är fortfarande köpvärd, men med Lagercrantz avvaktar Börsveckan ett tag till. Det är några av slutsatserna i veckans nummer.

Betssons rapport var bra, och även om valutarörelserna är en joker för vinstutveckling talar mycket för att aktien är köpvärd på dagens nivåer, skriver tidningen om spelbolaget. Börsveckan anser att Betsson kan växa klart bättre än vad konsensusprognoser ger vid handen.

Intrum Justitia rapporterade ett stabilt tredje kvartal, och vd:n verkar se bättre tillväxtutsikter på radarn. Det gillar Börsveckan, och betraktar kursfallet efter rapporten som ett köptillfälle.

LÄS ÄVEN: 8 aktier alla analytiker älskar

Teknikhandelsbolaget OEM betecknas som välskött och "fortsätter att leverera kanonresultat" efter att i år ha gasat på lite extra med förvärv. Detta ger resultatutslag, och trots hög värdering och en uppgång på 17 procent senaste månaden ser Börsveckan aktien som köpvärd på sikt.

Lagercrantz måste visa fortsatt hög tillväxt för att värderingen ska kunna försvaras, och Börsveckan avvaktar ett tag till.

2015 har varit något av en bergochdalbana för Doro, både på börsen och operativt. Trots att pilarna på lång sikt pekar uppåt anser Börsveckan inte att det brådskar att köpa aktien.

Nischbanken Nordax tillväxt är åter på väg mot goda nivåer, och det råder revanschläge för aktien. Börsveckan tycker att man kan äga den på dessa nivåer, "men möjligen kommer den att kräva en del tålamod efter en start som inte var särskilt förtroendeingivande".

För Handelsbanken slopar tidningen sitt köpråd, och säljer den från modellportföljen: hög direktavkastning går att finna på annat håll, och SHB:s, som bedömdes låg i förhållande till övriga storbanker men dock uthållig, kan påverkas av kapitalkrav och riskvikter.

BÖRSPODDEN: "Rejäl fallhöjd i analytikernas favorit - sälj"

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST