Fotograf: Scanpix / Jessica Gow

Nykomlingen rusar 47 procent

Direkt efter noteringen stack aktien i väg - nu har den klättrat 47 procent.

Hamlet Pharma rusar när aktien börjar handlas på Aktietorget på fredagen. Aktien handlades klockan 09.35 till 6,60 kronor. Det motsvarar en uppgång på 47 procent jämfört med teckningskursen på 4,50 kronor per aktie.

LÄS ÄVEN: Bluffaktier i Spotify säljs via mail

Bolagets emission av units blev kraftigt övertecknad och tecknades till 270 procent. En unit består av två aktier och två vederlagsfria teckningsoptioner TO 1 och TO 2. Teckningskursen är 9 kronor per unit, motsvarande 4,50 kronor per aktie. 

Hamlet Pharma bedriver läkemedelsutveckling baserat på det tumördödande proteinet Hamlet, en substans som baseras på protein som finns naturligt i bröstmjölk och som har förmågan att angripa cancerceller men skonar friska. Bolaget är grundad ur forskning vid Lunds universitet.

VECKANS AKTIE: "Rejäl fallhöjd i analytikernas favorit - sälj"

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST