Fotograf: Google

Chrome lanserar funktionen användarna efterfrågat i flera år

En väldigt liten förändring som länge varit väldigt efterfrågad - så summerar man bäst Chromes nya funktion.

Google Chrome fortsätter ligga i framkant när det gäller användarvänlighet. I en ny uppdatering gör webbläsaren det möjligt att med två enkla klick helt stänga av ljudet för en vald flik. Många användare har länge efterfrågat denna funktion, för det finns väl inget värre i-landsproblem än när en annons med ljud går igång i flik två samtidigt som du tittar på musikvideon till Hotline Bling i flik ett?

Skämt åsido, funktionen är något man verkligen vill ha i en webbläsare. Du stänger av ljudet för en flik genom att högerklicka på fliken och sen välja "Stäng av ljud från flik". Att ljudet är avstängt kommer synas genom att en liten överstruken högtalare dyker upp i flikens högra hörn.

LÄS ÄVEN: 11 teknikmyter som det är dags att begrava

Redan i januari 2014 introducerade Google en funktion i sin webbläsare som lät användare se från vilken flik ljudet som spelades kom. I hörnet dök en liten högtalare upp och det blev enkelt att stänga ner de flikar som störde. För några månader sedan började Chrome experimentera med en funktion som lät dig klicka på den lilla högtalaren och på det sättet stänga av ljudet, men först var du tvungen att aktivera funktionen.

Funktionen fungerade inte perfekt och dessutom var det få användare som faktiskt förstod att den fanns och aktiverade den. Nu kan dock alla som använder Chrome stänga av ljudet för flikar åt höger och vänster hur lätt som helst. Tack för den, Google!

LÄS ÄVEN: Facebook sparkade praktikant som var lite för duktig

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.