Vi söker Sveriges häftigaste innovation 2016 - och landets största innovationsfrämjare

Vet du vem som är Sveriges största innovationsfrämjare - eller vet du vilka som skapat Sveriges mest innovativa produkt/tjänst i år? Då är det dags att nominera till årets upplaga av Svenska Innovationspriset!

Som instiftare av Svenska Innovationspriset sätter Veckans Affärer fokus på det svenska näringslivets innovatörer som bidragit till att stärka den framtida konkurrenskraften. Det är för nionde året i rad som vi uppmärksammar och premierar landets bästa innovationer som nått ett kommersiellt genomslag. Priset delas ut i anslutning till Framtidsdagen den 30 november i samarbete med SIS, Swedish Standards Institute, och SISP, Swedish Incubators & Science Parks.

Bland tidigare vinnare finns företag som Spotify, SKF och Tobii. Frågan nu är om det är ditt företag eller du som förtjänar priset i år.

I år finns det två kategorier som man kan vinna Svenska Innovationspriset inom:

Årets innovationsfrämjare: 

Är du en innovationsfrämjare? Jobbar du på en myndighet, i en organisation, inom akademin, politiskt eller på annat sätt möjliggör ett mer innovativt Sverige – tveka inte att nominera dig eller någon annan till Svenska Innovationspriset – Årets innovationsfrämjare.

Årets produkt/tjänst:

Är din innovation, produkt, tjänst eller affärsmodell kommersiellt framgångsrik i Sverige, Europa eller globalt? Är den sprungen ur strategisk affärsutveckling i ett företag eller ur något av Sveriges innovationskluster, science-parks, inkubatorer eller ur en region där stödsystemet, privat eller offentligt, fungerat ser vi det som ett extra plus. Missa då inte chansen att nominera innovationen till Svenska Innovationspriset – Årets produkt/tjänst.

Information som de som nominerar behöver lämna för att juryn ska kunna göra en bra bedömning:

Årets produkt/tjänst:
• Beskriv utförligt din innovation och vilket behov den möter.
• Beskriv på vilket sätt innovationen är sprungen ur strategisk affärsutveckling i ett företag eller ur något av Sveriges innovationskluster, science-parks, inkubatorer eller ur en region där stödsystemet, privat eller offentligt, fungerat
• På vilket sätt anser du att den är innovativ?
• Vilka konkurrerande lösningar finns?
• När grundades företaget som säljer innovationen?
• Omsättning?
• Antal anställda?
• Lönsamhet?
• Har ni engagerat i er att delta i standardisering kring er produkt/tjänst för att få snabbare marknadstillträde inom Sverige, Europa eller globalt?

För att kunna bli nominerad och vinna Svenska Innovationspriset 2016, krävs att en representant kan vara på plats när priset delas ut på Framtidsdagen 30 november i Stockholm

Sista nomineringsdag är 9 oktober och nomineringen sker här.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST