Klänningen för 549 dollar, toppen för 499 dollar och till sist klänningen för 649 dollar. Fotograf: H&M

H&M lanserar sitt dyraste klädesplagg någonsin

H&M bevisar åter att de är mer än ett lågprismärke. De nya kläderna kostar flera tusenlappar styck.

H&M är främst kända för sina låga priser. Historiskt har man både sålt linnen för 49 kronor och bröllopsklänningar för under tusenlappen. Nu är det dock åter dags för ett stort designersamarbete och då brukar priserna höjas ordentligt. Tidigare har man i samarbete med Alexander Wang sålt en jacka för 350 dollar (2 900 kronor) och i samarbete med Margiela sålt väskor för 399 dollar (3 300 kronor) styck.

LÄS ÄVEN: Hatad klädjätte ansöker om konkurs

I sitt nya samarbete med Balmain tar man dock prissättningen till nya nivåer. Under tisdagskvällen visade H&M upp den nya linjen som kommer börja säljas den 5e november i år. Bland plaggen finns både en pärlklädd topp för 499 dollar (4 100 kronor), en figurnära klänning för 549 dollar (4 600 kronor) och det dyraste klädesplagget kedjan någonsin sålt - en svart, vit och guldfärgad klänning täckt av pärlor som kommer säljas för 649 dollar (5 400 kronor).Att klänningen är dyrare än det typiska H&M-plagget förklaras till stor del av att de 250 000 pärlor som täcker den har sytts på för hand, skriver Time. Priset är dock chockerande lågt om man jämför med Balmains standardpriser. En liknande klänning skulle kosta runt 16 000 dollar (132 000 kronor) hos designern. Du får alltså en rabatt på 96 procent, inte illa.

LÄS ÄVEN: Klädjättens marknadsvärde har tappat 80 procent i år - nu ansöker man om konkurs

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Landet skrotar BNP-måttet – börjar mäta välmående istället
  2. Flygbolag går i konkurs – svenska flygplatser drabbade när alla avgångar ställs in
  3. De flåsar Tesla i nacken – här är elbilarna som är redo att köra om
  4. Nya skräcksiffror över bopriser – visar svagaste januarimånaden någonsin i Valueguards historik
  5. Miljoner samtal till 1177 Vårdguiden låg öppna på nätet – ”värsta integritetshaveriet i mannaminne”
  1. Börsens 10 billigaste aktier – varav en har uppsida på 70%, enligt proffsen
  2. De flåsar Tesla i nacken – här är elbilarna som är redo att köra om
  3. Flygbolag går i konkurs – svenska flygplatser drabbade när alla avgångar ställs in
  4. SBAB: Räkna med att din bostad tappar i värde fram till 2022 – men kraschen uteblir
  5. FBI-agenten som fällde ”Wolf of Wall Street”: Verkligheten är mycket värre än i filmen

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.