Fotograf: TT / Fredrik Sandberg

"Dags att köpa nykomlingen som blev en flopp"

Analytiker tittar närmare på tre köpvärda aktier - en är dyr, en är billig och en var tidigare en flopp.

I det senaste numret av Affärsvärlden rekommenderar tidningen köp i Pandox, Coor Service och Systemair.

Efter elva år i norsk ägo gjorde hotellfastighetsbolaget Pandox comeback på Stockholmsbörsen i juni. Med en bevisat stark affärsmodell lockar aktien till köp enligt Affärsvärlden.

Nuvarande aktiekurs innebär en premie på över 20 procent mot substans. En stabil utveckling med hög kvalitet i fastighetsportföljen och starka kassaflöden ger dock bra förutsättningar för en fortsatt god utveckling. Kvalitet får helt enkelt kosta skriver Affärsvärlden och sätter riktkursen 138 kronor.

LÄS ÄVEN: Kurspotential i två pressade aktier

Nästa bolag som fastnat på tidningens radar är ventilationsbolaget Systemair. Efter en period med svag resultatutveckling talar alltmer för att bolagets vinsttillväxt nu åter tar fart. Aktien har rekylerat ner till attraktiva nivåer varför Affärsvärlden rekommenderar köp med riktkursen 135 kronor.

Det sista köprådet delas ut till Coor Service Management, som tillhör årets floppar bland nyintroduktionerna. P/E-talet hamnar under 10 vilket är attraktivt. Det är för lågt för ett relativt konjunkturokänsligt bolag, som lär kunna växa med 4-5 procent organiskt och dessutom har utrymme för såväl förvärvstillväxt som en direktavkastning på 5-6 procent. Riktkursen sätts till 39 kronor.

LÄS ÄVEN: "Köp aktien ingen tror på!"

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST