Fotograf: TT / Jordan Strauss

Hon kliver in som ägare - då rusar aktien 105 procent

Bolaget har rasat under året, men nu vänder till sist aktien. Det är nämligen dags för USA:s tv-drottning att stiga in.

Under måndagen meddelade den amerikanska tv-profilen tillika mångmiljardären Oprah Winfrey att hon ska köpa tio procent av viktminskningsbolaget Weight Watchers. Företaget har haltat under det senaste året och aktien hade innan måndagen tappat med över 70 procent. Under måndagen kom dock en ordentlig rekyl. Efter att superstjärnan Winfrey meddelat att hon skulle gå in som ägare i bolaget och dessutom ta plats i styrelsen rusade aktien 105 procent innan stängning.

LÄS ÄVEN: 16 saker som hindrar dig från att bli rik

Winfrey har snackat vikt och viktminskning i flera år, och har valt att öppet dela med sig av sina egna försök att tappa vikt. Nu ska affärskvinnan dessutom ingå ett partnerskap med Weight Watchers och inspirera andra att leva ett hälsosammare liv, skriver Financial Times. Att få Winfrey som draglok kan komma att rädda det annars dömda bolaget.

"Jag tror på Weight Watchers program så mycket att jag valt att investera i bolaget och bli en del av deras utveckling", säger Winfrey i ett pressmeddelande och berättar även att hon planerar att själv delta i ett av bolagets program och dela med sig av sina egna erfarenheter med allmänheten.

Winfrey kommer betala 43 miljoner dollar för sin ägarandel om 10 procent i bolaget. 

LÄS ÄVEN: Han lämnar - då faller börsvärdet 2,9 miljarder

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST