Fotograf: Stocksnap

Dejtingjätten ansöker om börsnotering

Dejtingappar drar in miljarder och nu ska bolaget bakom flera populära matchningsverktyg in på börsen.

Match Group, som är moderbolaget bakom en lång rad dejtingstartups såsom Tinder, Match.com och OkCupid, har ansökt om en börsnotering, skriver Venturebeat. Tanken är att dejtingbolaget skall ta plats på Nasdaqbörsen och ambitionen är att ta in 100 miljoner dollar i kapital i samband med noteringen. 

TINDERS VD: 28-åringen som dagligen matchar ihop 11 miljoner par

Bolaget är ett teknikkonglomerat och sitter på inte mindre än 45 olika varumärken. Tjänsterna finns i inte mindre än 190 olika länder även om tyngdpunkten ligger på USA och Västeuropa. 

Match Group har totalt 59 miljoner aktiva användare varav 4,7 miljoner är betalande. Bolaget själva hävdar att man riktar sig på en demografisk grupp som motsvarar drygt en halv miljard människor. 

Bara på Tinder matchar dagligen 26 miljoner par med varandra och 1,6 miljarder svep sker i upp emot 200 länder världen över.

Under förra året var omsättningen för prenumerationer 799 miljoner dollar medan annonsintäkterna var 36 miljoner.

Konkurrensen är gigantisk på området och Match Group har själva köpt konkurrenter för cirka 1,3 miljarder dollar de senaste åren.

LÄS ÄVEN: "Dejtingappen tömmer klubbarna på raggningssugna 90-talister"

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.