Två bitar Go Cubes ska ersätta en kopp kaffe! Fotograf: Nootrobox. Bilden är ett montage.

De vill att du tuggar i dig kaffet - och äter "smarta droger"

De ser ut som små bruna godisbitar - men innehåller både koffein och mirakelpulver som ska ge dig bättre minne.

Startupen Nootrobox säljer "smarta droger" som ska hjälpa din hjärna att vara både alert och produktiv. Ett sätt att öka på energinivåerna har traditionellt sätt varit att dricka kaffe och nu vill Nootrobox hjälpa dig att få den energikicken var du än är - med kaffebitar du tuggar i dig.

Bolaget drivs av Michael Brandt och Geoffrey Woo, och har redan imponerat på Yahoos vd Marissa Mayer och Zyngas vd Mark Pincus. De två techlegenderna har investerat 500 000 dollar i bolaget.

Produkter som ska göra dig smartare, piggare och allmänt produktivare är redan ett populärt val i Silicon Valley och på Wall Street. Många användarna av de så kallade "smarta drogerna" har experimenterat sig fram och Nootrobox vill nu göra det lättare för oss vanliga dödliga att hänga på.

LÄS ÄVEN: Han proppar i sig "smarta droger" - för att bli fokuserad, snabbtänkt och effektiv

Den produkt som sticker ut mest hos bolaget är dock deras kaffebitar - Go Cubes. I en humoristisk reklamfilm förklarar Nootrobox att Go Cubes både smakar som kaffe - och ger dig samma energikick. Bitarna kommer i smakerna Latte, Pure Drip och Mocha.

Bitarna innehåller både koffein, vitaminer, l-theanin, aminosyror från gröna théer och brahmipulver som enligt Nootrobox ska kunna både lindra ångest och förbättra ditt minne.

LÄS ÄVEN: Drycken som ska ersätta alla dina måltider


Så presenterar Nootrobox sina Go Cubes. "Enklare att ta med sig", tycker bolaget.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.