Fotograf: Richard Drew/TT

Kurspotential i två pressade aktier

Ett analyshus ser en fin kurspotential i två aktier i en bransch som har pressats på sistone.

VECKANS KÖP- OCH SÄLJ
Tre köpvärda aktier - och tre du ska skippa
Köpläge i billig aktie som nått botten

SER KURSPOTENTIAL I PRESSADE AKTIER

Pareto Securities ser en kurspotential på 14 procent i Telia Sonera och på 18 procent i Tele2, efter den senaste tidens svaga kursutveckling i teleoperatörerna.

Det framgår av en analys från Pareto, där Telia Sonera och Tele2 uppgraderas till köp, från tidigare behåll. Riktkurserna sänks däremot; för Telia Sonera till 48 kronor (55) och för Tele2 till 90 kronor (96).

Enligt Pareto indikerar Telia Soneras nuvarande aktiekurs ett negativt värde om 3 kronor per aktie för bolagets tillgångar i Eurasien, vilket kan ställas mot att Pareto tror att det är möjligt att få ut 3 kronor per aktie i avyttringen av verksamheten.

Samtidigt som riskerna relaterade till Telia Soneras verksamhet i Eurasien bedöms kvarstå, tycker Pareto att torsdagens "öppna brev till styrelsen" från fonden Muddy Waters innehöll begränsat med handgripliga nyheter.

Pareto upprepar samtidigt rekommendationen behåll för norska Telenor, men riktkursen sänks till 178 kronor (180).


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST