Fotograf: TT

Twitter snärjer Googles högst betalde chef

Twitter har precis lockat över Googles högst betalde chef - och gjort honom till styrelseordförande.

Det händer saker hos mikrobloggen Twitter. I veckan sparkades 336 anställda och sedan utsågs Omid Kordestani till ny styrelseordförande. Det avslöjade bolagets nygamle vd Jack Dorsey i, just det, en tweet.

Twitters nya satsning innebär att de ska fokusera och hålla nere kostnaderna. Vilket gör valet av Kordestani något märkligt.

Omid Kordestani är en iransk-amerikansk affärsman och arbetade fram till i augusti som Chief Business Officer hos sökjätten Google. Nu är han rådgivare till Google och moderbolaget Alphabet. Enligt amerikansk affärspress fick Kordestani nära 130 miljoner dollar i ersättning av Google förra året. Det gör honom till Googles högst betalde anställda.

Lönen uppgick till 236 500, bonusen till 6,5 miljoner dollar, och aktieersättningen till över 123,5 miljoner dollar.

Enligt en talesman för Twitter kommer företaget att avslöja Kordestanis ersättning inom några dagar, skriver CNN Money.

Kordestani har hyllats för sina insatser på Google. Sajten re/code har till exempel kallat honom för Googles själ.

För Kordestani och Twitter väntar uppdraget att attrahera nya medlemmar. Användartillväxten har planat ut och börskursen har halkat under introduktionspriset.

På Twitter har användare noterat att Kordestani har varit medlem på tjänsten sedan 2010 - men bara tweetat tolv gånger sedan dess. Varav fyra sedan han hoppade över till bolaget.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.