Fotograf: Noah Berger/TT

Tesla presenterar sin efterlängtade Autopilot

Teslas länge efterlängtade Autopilot-system har anlänt. Programvaran möjliggör körfältsbyte och hastighetsjustering med hjälp av radar och ultraljudssensorer.

Teslas länge efterlängtade Autopilot-system har anlänt. Den nya programvaran, som möjliggör bland annat körfältsbyte och justering av hastigheten utefter trafikflödet med hjälp av radar, ultraljudssensorer och små monterade kameror, kommer att finnas tillgängligt för Model S-fordon med start på torsdag. Det rapporterar CNN Money.

Trots att det handlar om en ofullständig version enligt bolagets vd Elon Musk, säger Tesla i ett uttalande att dagens lansering kommer öka förarens förtroende bakom ratten med funktioner tänkta hjälpa bilen att undvika faror samt minska förarens arbetsbelastning.

"Eftersom mjukvaran befinner i ett tidigt stadie är det viktigt för människor att iaktta försiktighet", sade Musk.

Teslas Autopilot rullas ut under denna vecka till fordon endast i Nordamerika. Uppdateringarna för Model S i Europa och Asien är planerade att äga rum under nästa vecka, där Tesla väntar fortfarande på myndighetsgodkännande.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant