Fotograf: Press

Minst 30 chefer på Volkswagen kände till dieselfusket

Volkswagens fusk med utsläpp för dieselbilar var känt av betydligt fler chefer än tidigare trott.

Volkswagens fusk med utsläpp för dieselbilar var känt av betydligt fler chefer än tidigare trott. Det uppger tyska tidningen Spiegel och hänvisar till källor.

Undersökningar både internt och av juristfirman Jones Day visar på att minst 30 chefer i organisationen kände till fusket. Tidigare har bolaget talat om att det var en liten grupp som kände till fusket och att det inte var organiserat.

Under onsdagen meddelade bolaget även att ordförande och vd för dotterbolaget Skoda, Winfried Vahland, kommer att avgå. Han var egentligen påtänkt att ta över Volkswagens Nordamerikansk verksamhet, men lämnar på grund av skilda åsikter rörande organisationen.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.