Fotograf: Fredrik Persson/TT

Köpläge i billig aktie som nått botten

Tre aktier får en köpstämpel av analytikerna, däribland en billig aktie som handlas till 50 procent rabatt jämfört med sektorskollegorna.

Affärsvärlden ger i sitt senaste nummer läsarna rådet att köpa Intrum Justitia, Net Insight och Semcon.

Finans- och indrivningsföretaget Intrum Justitia har tagit sig igenom höstens börsoro och tidningen tycker att aktien är köpvärd med en riktkurs på 342 kronor.

Bolagets låga riskprofil och det faktum att den organiska tillväxten uppgick till 5 procent under andra kvartalet lyfts fram som positivt.

Bland avigsidorna märks det faktum att konkurrensen om mindre objekt att förvärva tycks ha hårdnat under det senaste halvåret, vilket märks bland annat på att Intrum inte gjort några förvärv av dignitet. Bolagets starka kassaflöde har i stället gått till återköp av egna aktier.

Tidningens andra köpråd går till Net Insight som haft ett mellanår på börsen vilket skapar ett bra läge.

Underliggande tillväxt i kombination med förvärv gör vinsttillväxten hög nästa år skriver Affärsvärlden. Kortsiktigt lär tredje kvartalet dock bli svagt, vilket kan skapa en ännu mer attraktiv ingångsnivå i aktien men 3:10 kronor sätts ändå som kursmål.

Tidningens sista köptips tilldelas Semcon vars aktie gått riktigt trögt de senaste åren, men nu ser botten ut att vara nådd.

Aktien är billig och handlas till p/e 7 på nästa års prognoser och en jämförelse med övriga teknikkonsulter medför en rabatt på drygt 50 procent. Tidningen tycker att aktien är köpvärd och sätter riktkursen 48 kronor.

LÄS ÄVEN: Tre köpvärda aktier - och tre du ska skippa

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST