Fotograf: Eric Risberg/TT

Facebook: Messenger bör göra Apple och Google nervösa

Facebook har enorma ambitioner med sin app - och ser på chattjänsten som en plattform där hela företag framvöer kan byggas. Det skulle inkräkta på Googles och Apples affärer.

Facebook har höga ambitioner med sin app, Messenger. Så stora att bolaget inte ens ser Messenger som en app. Facebook ser på Messenger som en plattform, där hela företag framöver kommer att byggas.

Det skriver Business Insider.

"Vi är klara till 1 procent, som vi säger på Facebook. En dag kommer nya företag att byggas på Messenger, och vi är bara i början av det här ekosystemet. Själva idén är att Messenger ska bli en 'app för allt'", sade Julien Codorniou, chef över Facebooks plattformsrelationer.

Facebook vill att företag ska kommunicera med sina kunder via Messenger, i stället för som nu på sina respektive sajter. Vidare ska det vara möjligt att boka exempelvis en flygresa via appen, eller söka efter en närliggande restaurang som du delar med sina vänner.

I en drömvärld ska användare vara i behov av färre appar, eftersom fler funktionaliteter ska bli inbyggda i Messenger.

Om Facebook lyckas kan Apple och Googles plattformar få det svårt framöver. Apputvecklare kanske slutar fokusera på att göra appar anpassade för IOS och Android, utan hellre vill säkerställa att de fungerar i Messenger.

Som Stan Chudnovsky, chef över produktutveckling på Facebook, skrev på Wired: "Jag tror att vi kommer se tillbaka och säga att 2015 var året när revolutionen kring Messenger startade i västvärlden".

LÄS ÄVEN: Därför skapas inga Google eller Facebook i Europa

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST