Svenska lasern bröt mot reglerna - förlorar pengarna

Laserrakbladet Skarp Razor som har gjort succé på crowdfunding-plattformen Kickstarter har brutit mot sajtens regler och fråntas de insamlade pengarna, drygt 30 miljoner kronor.

Totalt hade drygt 4 miljoner dollar, eller motsvarande 32 miljoner kronor, samlats in från över 20 000 uppbackare till det svenskkopplade laserrakbladet. Kampanjen avbröts i natt svensk tid, vilket framgår av Skarp Razors sida på Kickstarter.

Kickstarter har skickat ut ett email med en förklaring till de som har backat projektet. I emailet skriver crowdfundingplattformen att de efter att ha efterfrågat ytterligare material från Skarp Razor drog slutsatsen att laserrakbladet bröt mot reglerna att fungerande prototyper ska kunna erbjudas som belöning. Därför stoppades insamlingen och de insamlade medlena ska skickas tillbaka. Beslutet är enligt Kickstarter oåterkalleligt.

Eller i korthet: Skarp Razor kunde inte visa upp en fungerande prototyp.

Bakom Skarp Razor står bland annat svensken Morgan Gustavsson som har en mångårig bakgrund inom laserindustrin för medicinska och kosmestiska ändamål.
LÄS ÄVEN: Svensk laser tar rakningen till 2000-talet - och krossar målen

Det återstår att se hur det går för Skarp Razor. Att Kickstarter-kampanjen stängdes ned är givetvis ett stort bakslag men samtidigt lyckades de skapa ett massivt intresse för sin produkt.

Skarp Razor har nu flyttat över sin insamlingskampanj till Kickstarter-konkurrenten Indiegogo och samlade in 20 000 dollar den första timmen.

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.