Fotograf: Susanne Kindt

Supertalangerna når en ny tung milstolpe

Årets främsta Supertalanger växer så det knakar. Deras app är populärare än någonsin.

Stockholmsbaserade startup-bolaget Truecaller, som identifierar inkommande samtal, har nu passerat över 100 miljoner användare av sin mobilapp i Indien. Det skriver bolaget på sin blogg.

Så sent som för bara tio månader sedan uppgav bolaget att det hade passerat 100 miljoner användare runt om i världen, varav 45 miljoner av dem fanns i Indien. Men den urstarka tillväxten i det sydasiatiska landet har alltså gjort att Truecaller numera kan uppvisa mer än 100 miljoner användare enbart i Indien, samtidigt som den globala användarsiffran uppgår till 150 miljoner per den sista juli.

STARTUPS: 15 svenska startups som investerarna älskat i år

Truecaller har blivit något av en gigant med sin app som identifierar vem som ringer upp på mobilen. Bolaget har hittills dragit in 80 miljoner dollar genom tidigare finansieringsrundor med hjälp av bland annat Sequoia Capital, Kleiner Perkins Caufield & Byers, Open Ocean samt Skype-grundaren Niklas Zennströms bolag Atomico.

I februari i år toppade Truecallers grundare Alan Mamedi och Nami Zarringhalam Veckans Affärers lista Sveriges 101 Supertalanger. "Vår utgångspunkt från dag ett var att bli ett globalt företag", sa grundarna då.

INTERVJU: Sveriges främsta Supertalanger: Så fixar man en global succé

Är du en Supertalang eller känner du en Supertalang? Tveka inte att nominera.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST