Spotify-konkurrent nära lägga vantarna på biljettbolag

En av Spotifys konkurrenter är på väg att köpa ett biljettbolag i en affär värd knappt 4 miljarder kronor. Affären skvallrar om nya intäktskällor för strömningstjänsterna.

Pandora Media ser ut att vara nära att lägga vantarna på biljettjänsten Ticketfly. Det efter uppgifter från källor med insyn i frågan om att bolaget uppges vara redo att lägga fram ett blandat bud innehållande kontanter och egna aktier värt cirka 450 miljoner dollar, skriver Re/Code.

Ett potentiellt genomförande av affären skulle se Pandora diversifiera verksamheten rejält, som fram tills nu har hämtat in alla sina intäkter från bolagets radiotjänst på webben.

Ticketfly säljer biljetter till konserter och diverse andra events. Bolaget har närvaro i New York, Las Vegas och London, men befinner liksom övriga branschkollegor i skuggan av giganten Ticketmaster.

Pandora Media och Ticketfly har avböjt att kommentera.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.