Fotograf: HTC

Mobiljättens försäljning slaktas - halverat intäkterna på ett år

Krisbolaget lyckas varken sälja telefoner eller imponera på investerare. Försäljningen sjunker kraftigt och aktien faller.

Taiwanesiska HTC tappade även i det tredje kvartalet nästan hälften av intäkterna jämfört med samma period i fjol. Försäljningen landade preliminärt på 21,4 miljarder taiwanesiska dollar medan resultatet efter skatt blev en förlust med 4,48 miljarder. Det kan jämföras med en vinst på 600 miljoner taiwanesiska dollar i tredje kvartalet förra året.

HTC meddelade för ett tag sedan att de ska dra ned med över 2.000 jobb, motsvarande 15 procent av arbetsstyrkan.

SAMTIDIGT: Iphone 6S slår säljrekord - här är experternas betyg

HTC har haft det tufft de senaste åren och har fått se sin marknadsandel inom smartphones krympa rejält samtidigt som aktiekursen har havererat fullständigt. Bolaget har därför expanderat till andra typer av uppkopplade enheter för att försöka väga upp den allt lägre mobilförsäljningen, men det har ännu inte slagit igenom tydligt i siffrorna.

Det stora tappet lär inte imponera på börsen. HTC:s aktie har redan stämplats som värdelös av flera investerare och i år har den redan fallit 54 procent. 

LÄS MER: Därför är mobiljätten värd kaffepengar

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.