Yves Morieux diskuterar produktivitet och samarbete.

10 TED Talks som hjälper dig att bli en bättre ledare

Man kan inte läsa till sig allt i livet, ibland måste man lyssna också. Dessa 10 TED Talks lär dig mer om ledarskap, empati och motivation. 

1. Carol Dweck: The Power of Believing That You Can Improve. 
Dweck berättar om hur vår inställning påverkar vår prestationsförmåga. Har du ett fixed mindset? Då är det nog dags att du lär dig vad ett grwoth mindset är och försöker ta dig dit. Dwecks lärdomar är dessutom viktiga för dig som ledare, för visst vill du hjälpa dina anställda stt omfamna utamningar istället för att skrämmas av dem?

2. Linda Cliatt-Wayman: How to Fix a Broken School? Lead Fearlessly, Love Hard. 
Hur vänder man en verksamhet som alla redan dömt ut? Rektor Cliatt-Wayman berättar om hur hon lyckats transformera tre skolor i USA och delar med sig av tre viktiga principer.

3. Yves Morieux: How Too Many Rules at Work Keep You From Getting Things Done. 
Om hur alla våra regler och mätverktyg förhindrar oss från att vara produktiva - och om hur vi löser problemet.

LÄS ÄVEN: Sömnforskare: Arbetsdagen borde börja tidigast 10

4. Julian Treasure: How to speak so that people want to listen.
Med sin lista över 7 dödssynder som du ska undvika när du talar illustrerar Treasure hur vi ska uttrycka oss för att folk faktiskt ska lyssna. För hur kan du leda utan att bli hörd?

5. Tom Wujec: Build a tower, build a team.
Med hjälp av en enkel designutmaning tar sig Wujec en närmare titt på hur vi egentligen jobbar i grupp. Vad utmärker egentligen de team som lyckas?

6. Angela Lee Duckworth: The Key To Success? Grit. 
Är det iq som avgör hur bra vi presterar i skolan? Inte alls till en grad du tror, säger Lee Duckworth och presenterar uttrycket grit. Den riktiga framgången når vi först när vi är riktigt grittiga.

7. Sam Richards: A Radical Experiment in Empathy
Richards är sociolog och hjälper oss alla att bli lite mer empatiska, något som inte bara är viktigt för att vara en god medmänniska utan även för att bli en duktig ledare.

LÄS ÄVEN: Därför har introverta oanade fördelar som entreprenörer

8. Jason Fried: Why work doesn't happen at work.
Våra arbetsplatser är inte ett bra ställe att jobba på, tycker Fried, och föreslår tre saker vi borde ändra för att kunna jobba på jobbet.

9. Barry Schwartz: The way we think about work is broken.
Varför jobbar vi egentligen? Schwartz, som studerar kopplingen mellan ekonomi och psykologi, föreslår ett nytt sätt att se på arbete. 

10. Brené Brown: The Power of Vulnerability. 
Brown forskar kring sårbarhet, mod och skam. Här berättar hon om den del av hennes forskning som förändrade allt - hur hon lever, tänker och lär.

Relaterade artiklar


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.