"Sälj börsens mest sexistiska bolag"

Aktiens värdering har fullständigt lämnat stratosfären och risken för besvikelse är stor. Börspodden ger säljråd för analytikernas älskling och nästan halverar riktkursen.

I Veckans aktie granskar Börspodden en noteringssuccé vars värdering har stigit till skyarna. Rådet blir att sälja "börsens mest sexistiska bolag". "Det är halvnakna tjejer och det är pengar, men inte Berth Milton, utan Evolution Gaming".

Värderingen är orimlig tycker Börspodden. Bolaget är intressant, och kommer säkert fortsätta gå bra. Men de kommer att få svårt att överraska positivt framöver och dessutom kommer konkurrensen att öka. Därför är det dags att ta hem vinsten.

Börspodden ifrågasätter även inträdesbarriärerna i segmentet. Net Entertainment, till exempel, som är ett annat svenskt bolag i spelbranschen, har plöjt ned tusentals och åter tusentals programmeringstimmar på att skapa sina spel. Evolution Gamings koncept med spelbord som filmas håller inte samma höga nivå, tycker Börspodden. 

Risken för besvikelse är stor.

P/E-talet för i år ligger kring 45-50 och det för nästa år på kring 35-40. "Det här är nivåer som är riktigt, riktigt höga och inte lämnar något utrymme för felsteg", säger Börspodden.

John & Johan tänker börja titta på Evolution Gaming igen när kursen är nere i 160 kronor. Aktien handlas i dagsläget kring 260 kronor.

Klicka i spelaren ovan för att lyssna på hela resonemanget kring varför du ska sälja Evolution Gaming.

Klicka här för att lyssna på fler Veckans aktie med Börspodden.

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant