Fotograf: Press

Klarna satsar på att bli bank - vill åt storbankernas megavinster

"De fyra storbankerna i Sverige gjorde i fjol 10 000 kronor i vinst per invånare i Sverige. Det visar vilken potential som finns för alla som vill starta ett nytt bolag i sektorn."

Betaltjänsteföretaget Klarna kan vara på väg att utmana de svenska storbankerna på allvar. Klarna uppges vara på väg att skicka in en ansökan till Finansinspektionen om att bli bank. Det rapporterar nyhetssajten Breakit som talat med personer med insyn.

"De fyra storbankerna i Sverige gjorde i fjol 10 000 kronor i vinst per invånare i Sverige. Det visar vilken potential som finns för alla som vill starta ett nytt bolag i sektorn", sade Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski nyligen vid Sthlm Tech Fest.

Enligt uppgifterna till Breakit handlar Klarnas ansökan till Finansinspektionen om att just få tillstånd att bedriva bankverksamhet i Sverige. Det är däremot oklart vilka delar av banksektorn som Klarna vill rikta in sig på.

LÄS ÄVEN: Historien om Sveriges främsta entreprenörer - som är redo att ta över världen

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.