Fotograf: Xiaomi/Press

Kinesiskt hajpbolag får inte längre kalla sin mobil för "The Best"

En mobiltillverkare i Kina utreds för att ha brutit mot landets reklamlagar och får inte längre beskriva sina mobiler som "The Best"

Xiaomi utreds för att ha brutit mot nyligen instiftade reklamlagar i Kina. Det rör sig om lagar som begränsar användningen av vissa formuleringar och som Xiaomi kan ha brutit mot genom att beskriva sin telefon som "The Best". Det skriver Times of India.

Xiaomi är det första internetbolaget att undersökas för brott mot lagen som trädde i kraft 1 september. Bolaget har tidigare undersökts för felaktig och otillåten reklam då det hävdades att komponenter kom från en annan tillverkare än vad som var fallet.

LÄS MER OM XIAOMI: Kinesen som ska knäcka Apple


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST