Fotograf: Xiaomi/Press

Kinesiskt hajpbolag får inte längre kalla sin mobil för "The Best"

En mobiltillverkare i Kina utreds för att ha brutit mot landets reklamlagar och får inte längre beskriva sina mobiler som "The Best"

Xiaomi utreds för att ha brutit mot nyligen instiftade reklamlagar i Kina. Det rör sig om lagar som begränsar användningen av vissa formuleringar och som Xiaomi kan ha brutit mot genom att beskriva sin telefon som "The Best". Det skriver Times of India.

Xiaomi är det första internetbolaget att undersökas för brott mot lagen som trädde i kraft 1 september. Bolaget har tidigare undersökts för felaktig och otillåten reklam då det hävdades att komponenter kom från en annan tillverkare än vad som var fallet.

LÄS MER OM XIAOMI: Kinesen som ska knäcka Apple


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.